0. Kademede ise çevirim dışı da hizmet edebilenlerdir. Buna örnek olarak OReilly MapQuest ve Google Maps gibi haritalandırma programlarını göstermiştir. Ancak, kullanıcıların da katılımlarını kabul edenler 2. kademede gösterilebilir. (Google Earth gibi)
Web sitesi, belirli bir konu ya da içerik hakkında bir araya getirilmiş bir bilgi derlemesidir. İyi bir web tasarımı ancak tekil web sayfalarının bir anlamlı bir şekilde bir araya gelmesiyle sağlanabilir.
Web sitesi tasarımı ve geliştirmesinde bir çok farklı süreç birlikte ele alınmalıdır. Bu esnada süreçlere atfedilen önemlilik dereceleri amaca göre farklılık gösterebilir.
3 boyutlu modelleme bilgisayar ortamında bir nesnenin matematiksel olarak vektörel bir formatta oluşturulmasıdır. Ortaya çıkan ürün model alınan nesnenin geometrik bir temsilidir ve 3 boyutlu modeldir (3D model) olarak anılır.
Ancak sadece modelin oluşturulması amaç görselleştirme olduğu zaman yeterli olmaz. Modelin görselliği, model görselleştirme (Rendering) diye adlandırılan bir süreçten daha geçirilerek
arttırılır veya model kullanılarak çeşitli animasyonlar oluşturulabilir.
Eğer bitmiş bir işten esinlenip gaza geldiyseniz, dur şurdaki dianın font ile kullanımını burdan alayım, renkleri şurdan diye kolaj yapmanızı ise önermem. Hem bu mesleki formasyona uygun olmaz hem de yerin kulağı vardır unutmayın.
Bilgiler Web Sunucuya gelince, sunucu onları başka bir işleme gönderir (arama işlemi veya bir uygulama) ve bir süre bekler. Cevabı alırsa nesneyi sizin tarayıcınıza gönderir. Tarayıcınız birçok değisik parçayı birlikte tutar. Bir Web sayfası ağ üzerindeki birçok nesnenin referansını tutabilir. Hepsini birlikte çeker ve son ürünü size sunar.
Web Tasarımı Ankara | Fil Bilişim© | 2008. Tüm hakları saklıdır.