Web 2.0 RIA işlemleri İnternet (web) sunucularının mimarisi üzerine kurulur ve beraberinde kullandığı programlar üzerinedir. Dinamik içerik yönetimi sunumu sendikasyondan daha farklıdır, ancak internet (web) hizmetleri daha çok veritabanı ve işletim desteğine bağlıdır, ve intranetin işleyişine oldukça benzer. Satıcı yaklaşımları ise, genel sunucu yaklaşmasıdır ve birçok tek sunucu platformunun görevini üstlenir, ya da sunucunun eklenti yaklaşımı vardır bu da standart yayınlama yöntemlerini gelişmiş API arayüzleri ve diğer yöntemleri kullanır.
3 Boyutlu bir model tamamlandığında gerçeğinden farklı olarak renksiz ve modeli oluşturan çizgilerden oluşur. Model gerçeğine uygun hale getirilmek için önce üzerine desen ve doku kaplamaları yapılır ve gerçek maddelerin görsel özelliklerini simüle eden sanal malzemeler oluşturulur. Bu sanal malzemeler renk, ışığı kırma, yansıtma, matlık , parlaklık gibi gerçek maddelerin tüm özelliklerini simüle edebilirler.
Web 2.0 ın karmaşık ve evrim geçiren teknolojinin şemasında hizmet sağlayıcı programları, içerik sendikaları, ileti gönderme iletişim kuralları, tarayıcıların için eklemeler ve yamalar, ve kullanıcı programları bulunmaktadır. Bu farklı ama birbirine bağlı yaklaşımlar Web 2.0 a bilgi depolama, yaratım, ve yayılma olanaklarını daha önceden İnternet (web) sitelerinden beklenenden çok daha detaylıca yapabilmektedir.
Public Domain Yazılımlar : Bu programları yazan kişiler, kendi programlarını herkesin alıp bedava kullanmasına izin verirler. Ancak, bazı durumlarda bu bedava kullanım kısıtlandırılır. Public Domain yazılımlarda asağıdaki hususlar göz onüne alınmalı:
* tamamı değistirilmeden üçüncü kişilere kopyalanmalı,
* eğer sozkonusu eser bir başka yerde kullanılacaksa (örneğin bir başka eserde bundan yararlanılacaksa) yazarlarına bildirilmeli,
* herhangi bir şekilde eserin dağıtimından dağıtim medyası masrafindan fazla masraf alınmamalı (BBS'ler için)
Bunun en iyi örneklerinden biri GPL (GNU Public License)'dir.
Bütün dünya üzerinde Internet (web)'e; üniversiteler, araştırma enstitüleri, kamu kuruluşları, pek çok ticari kuruluş vb gibi değişik yerler bağlıdır ve İnternet (web)'e bağlı bilgisayar sayısı 25,000,000 civarında tahmin edilmektedir. (1997 sonundaki durum) Bu sayı her gün süratle artmaktadır. Ortalama Internet (web) kullanıcısı sayısının ise, 100,000,000 'un üzerinde olduğu tahmin edilmektedir (1997 sonlarındaki durum). Internet (web) iletişim ağına bağlı bir bilgisayarın bir tek kullanıcısı olabildiği gibi, birden çok (bazen yüzlerce, binlerce) kullanıcısı da olabilir. Kişisel bilgisayarlar ve evden bağlantılar tek kullanıcılı internet (web) bağlantılarına örnek olarak verilebilirler. Öte yandan, aynı anda birden çok kullanıcının erişebildiği ve kullandığı daha çok unix işletim sistemi ile çalışan orta ve büyük boy sistemler de çok kullanıcılı internet (web) bağlantı örnekleridir.
Web Tasarımı Ankara | Fil Bilişim© | 2008. Tüm hakları saklıdır.