Evet var. Bunlardan en yaygın kullanılanları UUCP ve BITNET'tir. Bunların dışında da firma temelli (Decnet. Ibmnet) gibi, görev temelli, yerel vb. binlerce ağ vardır. UUCP ağı, UUCP (Unix-to-Unix Copy Program) protokolü ile haberleşen sistemleri bünyesinde bulundurur. Bu protokolde, iki sistem belirli aralıklarla (polling) biribirlerine bağlanır ve bu iki sistemden herhangi biri üzerinde birtakım planlı programlar çalıştırırlar (mail aktarımı, dosya aktarımı, kısaca bir sistemden diğerine kopyalama). USENET News, ve Mail aktarımı dışında `tip' gibi programlarla uzaktaki makina uzerinde calışma olanağı vardır. BITNET (Because It's Time Network) ise, birbirlerine NJE protokolü ile bağlı sistemlerden oluşur. BITNET esas olarak ağac (tree) şeklinde bir yapıya sahiptir, statik bir yönlendirme vardır. Mail, sınırlı şekilde FTP ve Telnet (VTAM) desteği vardır. Mail, bir `depola ve ilet' mantığı ile bir düğümden komşusuna gider, oradan bir öteye gider. Hatlar kesildiği zaman, ya da makina yüklü olduğu zaman yolda bir yerde bekler. Internet (web) ile diğer ağlar arasındaki ileti trafiği için geçiş görevi yapan merkezlere internet (web) gateway denir. Turkiye'deki Bitnet-Internet (web) gateway Ege Üniversitesi (TREARN, vm.ege.edu.tr) dir (1997 başı itibarıyla).
filFIRM ile firmanızın depo/stok takibini yapabilir bu işlemleri yönetebilirsiniz. Firmanızda gerçekleşen teklif verme, satın alma işlemlemlerini idare edersiniz. Personelinizin bilgilerini düzenler, izinlerini takip edebilirsiniz.
Firmanıza ait demirbaşın peryodik bakımını, onarımını idare eder, demirbaşların bakım geçmişini tek bir ekranda görebilirsiniz.
Kısacası filFIRM sizi kağıt üzerinde yapmakta olduğunuz bir çok işten kurtarıyor daha verimli hızlı ve doğru sistem ile tanıştırıyor.
Tasarımınızın ilk aşamalarında veya ilerleyen zamanlarda, konuyla ilgili estetik hakimiyetine inandığınız bir diğer kişiden fikir edinebilirsiniz. Ya da ilerlemeye başladığınızda, müşteri temsilcisine; bak böyle yol alıyorum da diyebilirsiniz. Ki saatler sonra, �ayy bu çocuk görselinin burda ne işi var� gibi tepkileri önlemiş olmak için.
Bütün dünya üzerinde Internet (web)'e; üniversiteler, araştırma enstitüleri, kamu kuruluşları, pek çok ticari kuruluş vb gibi değişik yerler bağlıdır ve İnternet (web)'e bağlı bilgisayar sayısı 25,000,000 civarında tahmin edilmektedir. (1997 sonundaki durum) Bu sayı her gün süratle artmaktadır. Ortalama Internet (web) kullanıcısı sayısının ise, 100,000,000 'un üzerinde olduğu tahmin edilmektedir (1997 sonlarındaki durum). Internet (web) iletişim ağına bağlı bir bilgisayarın bir tek kullanıcısı olabildiği gibi, birden çok (bazen yüzlerce, binlerce) kullanıcısı da olabilir. Kişisel bilgisayarlar ve evden bağlantılar tek kullanıcılı internet (web) bağlantılarına örnek olarak verilebilirler. Öte yandan, aynı anda birden çok kullanıcının erişebildiği ve kullandığı daha çok unix işletim sistemi ile çalışan orta ve büyük boy sistemler de çok kullanıcılı internet (web) bağlantı örnekleridir.
Web Tasarımı Ankara | Fil Bilişim© | 2008. Tüm hakları saklıdır.