Bütün işler kendine has olmalıdır evet. Şunu da unutmayalım her iş eşsiz bir özgünlükte olamaz. Eğer tasarım fikrine böyle girerseniz eliniz ve beyniniz kasılabilir.
Http Web Sunucu tabanı olacaktır. – mesajların gönderilmesi ve istenen bilgilerin sağlanması için. URLs (Universal Resource Locator) ağ uzayı adreslemesi için kullanılacaktır. Bütün Web tarayıcıları aynı temel dili kullanacaklardır.- HyperText Markup Language ve Web tarayıcı mekanizmaları değişik formatları destekleyecek şekilde yapılandırılacaklardır. Web İstemcileri hangi formatı kullandıklarinı bildirecekler ve Web görüntülüyücüleri temel tarayıcılara değişik formatları kullanma izni verecektir.
Ajax yeni bir teknoloji değildir. Aslında ajax bir dilde değildir. Ajax sadece bir kaç teknolojinin birleşiminden oluşan tekniklerdir. Ajax şu kelilerin Asynchronous JavaScript and XML in birleşiminden oluşan bir kısaltmadır. Ajax ı populer yapan google nin onu çok iyi bir şekilde kullanmasıdır. Ajax ile bir sayfayı yenilemeden sunucu ile iletişim kurmamız çok kolay bir hale geliyor. Buda bir çok avantajıda beraberinde getiriyor.
Web “Uluslararası Okuyucu İlişkileri anlaşması üzerine kurulmuştür. “Eğer bilgi varsa, herkes (yetkilendirilmiş) dünyanın her yerinden bu bilgiye ulaşabilecektir.”-Levy-. Web üzerinde birçok değişik kaynaktaki bilgilere erişebilirsiniz. –rakipleriniz, müşterileriniz, teknoloji üreticileri, üniversiteler, finans kurumları, yerler, vb.. Bu bilgiler birçok farklı bilgisayar platformunda bulunabilir. Web mekanizmaları bunları bilme ve ilişkili olma zorunluluğundan kurtarır.
Gelişen teknoloji ile artık tanıtım amaçlı kullanılan broşürler, kataloglar ve benzer basılı medya ortamları yerini İnteraktif ortamlara bırakıyor. İnteraktif bir ortamda (CD, DVD gibi) sunulan bir tanıtım
basılı medya ortamlarından farklı olarak kullanıcıdan gelecek komutlara cevap verebiliyor ve göstereceği içeriği kullanıcının tercihine bırakıyor.
Web Tasarımı Ankara | Fil Bilişim© | 2008. Tüm hakları saklıdır.