Grafik tasarım alanı ile yakın ilişkili bir konu olarak ele alınabilir ama kendi içerisinde ayrı bir dal olarak çok geniş bir alanı işgal etmektedir. Klasik anlamda kara kalemle başlayan tasarım alanından farklı olarak web tasarımcısının bilgisayar ve web dünyası hakkında geniş bir bilgi dağarcığına sahip olmasını da gerektirir. Bu yanı ile klasik sanat anlayışından ayrılarak teknolojik bir hızlı tüketim yardımcısı haline gelmektedir. Henüz standartlaşmamış olmakla birlikte kendi kurallarını içinde barındırır.
Çoğu tasarımcı ya da sanatçı, kendini etkileyen bir iş gördüğünde, argo tabiriyle gaza gelip hemen birşeyler yapma isteği duyar. Bu içsel bir kıskanma ya da etkilenmenin sonucudur.
Önümüze gelen birifte, bizden istenenin ne olduğunu iyi anlamak tasarıma başlamanın ilk koşuludur. Yeterince açık olmayan ya da anlaşılmayan bir iş brifinde sonuç rastlantılara bağlıdır ve başarısızlığı kaçınılmazdır. Bu nedenle işi alırken isteneni iyi algılamak çok önemlidir.
3 boyutlu modelleme bilgisayar ortamında bir nesnenin matematiksel olarak vektörel bir formatta oluşturulmasıdır. Ortaya çıkan ürün model alınan nesnenin geometrik bir temsilidir ve 3 boyutlu modeldir (3D model) olarak anılır.
Ancak sadece modelin oluşturulması amaç görselleştirme olduğu zaman yeterli olmaz. Modelin görselliği, model görselleştirme (Rendering) diye adlandırılan bir süreçten daha geçirilerek
arttırılır veya model kullanılarak çeşitli animasyonlar oluşturulabilir.
Firmanızın web sitesini istediğiniz an, özgürce kontrol edin. İçeriğini kendiniz yönetin.
Web Tasarımı Ankara | Fil Bilişim© | 2008. Tüm hakları saklıdır.