Public Domain Yazılımlar : Bu programları yazan kişiler, kendi programlarını herkesin alıp bedava kullanmasına izin verirler. Ancak, bazı durumlarda bu bedava kullanım kısıtlandırılır. Public Domain yazılımlarda asağıdaki hususlar göz onüne alınmalı:
* tamamı değistirilmeden üçüncü kişilere kopyalanmalı,
* eğer sozkonusu eser bir başka yerde kullanılacaksa (örneğin bir başka eserde bundan yararlanılacaksa) yazarlarına bildirilmeli,
* herhangi bir şekilde eserin dağıtimından dağıtim medyası masrafindan fazla masraf alınmamalı (BBS'ler için)
Bunun en iyi örneklerinden biri GPL (GNU Public License)'dir.
filCMS ihtiyaç duymayacağınız, gereksiz özelliklerden arındırılmış ve kullanımı kolay ve sade bir yönetici ekranı ile tasarlanmıştır.
Band genişliği, bir iletişim ortamının taşıyabileceği bilgi miktarını gösteren bir ölçüdür. Söz gelimi, ses iletimi için band genişliği, iletilebilen en yüksek ve en düşük frekanslar arasındaki farktır (Hertz). Bilgisayarlar arası haberleşme için de benzer şekilde, band genişliği, saniyede iletilen bit sayısı ile verilir. Internet (web)'teki bilgi iletim hızları çeşitlilik gösterir. Bilgisayarları ve değişik ağları birbirine bağlayan hatlar, kablo (çoğunlukla fiber optik), uydu ya da radyo link (yakın birimler için) bağlantılı olabilir. Internet (web)te hat hızı, saniyede iletilen bit sayısı ile (bps, bit/san) ölçülür. Söz gelimi, 64 kilobit/saniye hızındaki bir hat saniyede 64kbit=65556 bit iletebilir. Bu da, ideal şartlarda, yaklaşık 8 kilobyte/saniye hızına denk gelmektedir. Söz gelimi, böyle bir hat ile, tam kapasite kullanımında, 1 Megabyte'lık bir dosya yaklaşık 2 dakikada iletilecektir. Bir birimin, bağlantılarında kullanabileceği en fazla hıza Band Genişliği denir. 64kbit/saniye bant genişliği olan bir hattı aynı anda 10 birime kullandırırsak, buna göre hızımız, en fazla hızın ortalama %10'una kadar düşer.
Patch Yazılımlar : Mevcut bir yazılımın (ticari ya da public domain) bazı hatalarını düzeltmek, ve programı güncellemek amacıyla, ilgili firmaların (ya da kişilerin) çıkardıkları yama programlar. Bu tip programlar, Internet (web) üzerinde sıkça dağıtılır.
Web 2.0 internet (web) sitesi genelde bir takım teknikleri içerebilir:
* RIA teknikleri (AJAX bazlı olabilir)
* CSS
* XHTML (ve Mikroformatların kullanımı)
* Temiz ve manalı URLler.
* Folksonomilerin detaylı kullanımı.
* Viki programının tamamen ya da bir bölümde kullanımı.
* Bloglar
* Mashup
* REST ve XML gibi internet (web) hizmeti APIler.
Web Tasarımı Ankara | Fil Bilişim© | 2008. Tüm hakları saklıdır.