Çoğu tasarımcı ya da sanatçı, kendini etkileyen bir iş gördüğünde, argo tabiriyle gaza gelip hemen birşeyler yapma isteği duyar. Bu içsel bir kıskanma ya da etkilenmenin sonucudur.
Önümüze gelen birifte, bizden istenenin ne olduğunu iyi anlamak tasarıma başlamanın ilk koşuludur. Yeterince açık olmayan ya da anlaşılmayan bir iş brifinde sonuç rastlantılara bağlıdır ve başarısızlığı kaçınılmazdır. Bu nedenle işi alırken isteneni iyi algılamak çok önemlidir.
Ajax, Adobe Flash, Flex ve OpenLaszlo gibi RIA teknikleri kullanıcıların tarayıcılarla yaşadığı tecrübeleri geliştirmektedir. Bu teknolojiler bir sitenin içeriğini kullanıcılardan aldığı talep doğrultusunda anında tüm siteye taşıyabilmektedir.
Web 2.0 internet (web) sitesi genelde bir takım teknikleri içerebilir:
* RIA teknikleri (AJAX bazlı olabilir)
* CSS
* XHTML (ve Mikroformatların kullanımı)
* Temiz ve manalı URLler.
* Folksonomilerin detaylı kullanımı.
* Viki programının tamamen ya da bir bölümde kullanımı.
* Bloglar
* Mashup
* REST ve XML gibi internet (web) hizmeti APIler.
Dünya'yı saran ve merkezi olmayan, ağlardan oluşan elektronik ve sayısal bir iletişim ağı dizgesi. TDK, İnternet (web) sözcüğüne karşılık olarak Genel Ağ'ı önermiştir.
Web Tasarımı Ankara | Fil Bilişim© | 2008. Tüm hakları saklıdır.