Olumlu gelişimi yanında maalesef İnternet (web) üzerinden çeşitli tehlikeler oturma odamıza en azından bilgisayarımıza kadar girebilmektedir. Bilgisayar ile İnternet (web)'e bağlandığınız andan itibaren çeşitli zararlı yazılımların ataklarına mazur kalabilir; hacker diye tanımlanan bilgisayar korsanlarının nasıl bilgisayarınızı ele geçirebileceğine şahit olabilir; çevrim içi bankacılık aracılığı ile banka hesabınız talan olabilir; bilgisayarınız anlayamadığınız garip davranışlarda bulunmaya başlayabilir; haberiniz olmadan polisiye olaya karışabilir; sohbet odalarında masumca sohbet imkânı ararken karanlık kişilerin emellerine alet olabilirsiniz. İnternet (web)in kullanım alanı geliştikçe de bunların sayısı çoğalacaktır ve bu kaçınılmazdır. Ama her konu içinde korunma imkânları bulunmaktadır. Bunlardan korunmak için iki şeye ihtiyaç vardır, bunlardan ilki Güvenlik Duvarı ve ikincisi de Virüs-Savar (antivirüs) diye tabir edilen düzendir.
Internet (web), bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmak için değişik 'bilgi arama/tarama' yöntemleri de sunar. Internet (web)'in sunduklari çok geniştir ve bu kadar bilgi arasında, bilinçsiz bir kullanımla, insan yolunu çok kolay kaybedebilir. Internet (web)'ten alınabilecek servisler, temel kullanımlar vb ile ilgili olarak CSS'nin Internet (web) Üzerinde Arama/Sorgulama; 'Bazı Başlangıç Noktaları kısmına bakılabilir.
Web standartları, kullanıcıların sayfanızı açabilmesini, içerisinde dolaşabilmesini, sunmak istediklerinizi alabilmesini sağlayacaktır.
Eğer sunum ve bilgiyi, yeni geliştirilen CSS kuralları ile ayırırsanız, sunulan bilgi, herkese ve her cihaza ulaşabilecektir. Kullanıcı, yepyeni bir bilgisayar ya da cep telefonu tarayıcısı ayni bilgiye sorunsuz bir şekilde ulaşabilecektir.
CSS ile yapılan bir sayfa ile tablo ile yapılmış bir sayfa arasındaki boyut farkı yüzde 25 ile 50 arasında değişmektedir. Hızlı olduğunu düşündüğünüz bir web ana sayfasını bilgisayarınıza keydedin ve boyutuna bakarsanız daha iyi anlayacaksınız. Eğer Jakob Nielsen'e inanan birisi iseniz, Jakob'un yaptığı bir araştırmaya göre kullanıcı bir sayfanın yüklenmesini 20 saniyeden daha fazla beklemiyor.
Internet nedir, sahib kimdir? Ve çok haklılar: Kimdir bu Internet'in sahbi; Internet, telekomünikasyon şirketleri mi, servis sağlaycılar mı devlet mi? Aslında Internet'in sahibi yok. Hemen anlatlım: Internet, tüm dünyaya yaylmış, birbirleri ile bağlantılı, bir birleri ile 'konuşabilen' yüz binlerce bilgisayardan oluşur. Zaten Internet sözcüğü, İngilizce'de uluslararası ağ anlamına gelen international network sözcüklerinin birleştirilmesinden oluşmuştur. Bu uluslararası ağın çekireğinde birbrine yüksek hızla bağlantılarla bağlı, sürekli çalışır haldeki bilgisayarlar (sunucular) vardır. Gerek telekomünikasyondan sorumlu devlet kurulşları, gerek özel şirketlr çeşitli ülkelerde bu bağlantıyı sağlayan ana omurgaları (backbone), yani ana iletişim hatlarını kurarlar. Bu omurgalardan Internet servis sağlayıcılara, şirketlere, üniversitelere ve daha önemlisi diğer ülkelerdeki omurgalara bağlantılar yapılmıştır. Bunların kendi aralarında da pek çok bağlantı vardır ve böylece çok bağlantılı bir ağ oluşmuştur. Kaynak www.bilisimterimleri.com
Web Tasarımı Ankara | Fil Bilişim© | 2008. Tüm hakları saklıdır.